Teresa Carreras, Marta Junqué i Max Vives firmen un article a Públic demanant un paper més actiu d’Europa per desencallar la crisi catalana

Després de l’èxit de la petició promoguda per la XEEC demanant a la Unió Europea que condemnés la violència policial dels cossos de seguretat espanyols durant la jornada de l’1 d’octubre, tres membres de la XEEC, Teresa Carreras, Marta Junqué i Max Vives han firmat un article al Diari Públic, reivindicant un paper més actiu de la Unió Europea per desencallar el conflicte català.

En aquest article els tres firmants expressaven una demanda de foment del diàleg per part de les institucions europees:

Celebrem que en els darrers dies el Parlament Europeu i diferents alts càrrecs de la UE hagin expressat la seva petició de diàleg i una resolució pacifica del conflicte, no obstant creiem que cal que juguin un rol més actiu:

Demanem que les institucions i famílies polítiques europees fomentin i incentivin energèticament i proactivament el diàleg i la mediació internacional per rebaixar la tensió social i política i resoldre aquest conflicte. Creiem que la UE ha de contribuir, de manera efectiva i visible, en buscar solucions. Altres Organitzacions Internacionals (per exemple, Alt Comissionat de les Nacions Unides pels Drets) i líders polítics mundials (Kofi Annan i Ban Kimoon, etc.), ja ho han fet.

Demanem que tots els actors polítics de la UE condemnin l’ús violència política i repressió policial emprats per part de Policia Nacional i de la Guàrdia Civil a la població civil catalana que es volia expressar pacíficament durant la jornada de diumenge 1 d’octubre del 2017, la qual va deixar un balanç de 844 persones ferides. Com va afirmar dilluns 2 passat el portaveu de la Comissió Europea “la violència mai pot ser l’instrument de la política” i creiem que les institucions europees haurien de vetllar perquè mai més es torni a repetir un fet així.

Podeu llegir l’article sencer aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s